winst-voor-jo15-2-tegen-smitshoek3Op 14 april stond de wedstrijd tegen onze vrienden van Smitshoek op het programma. In de eerste minuten waren er gelijk al kansen voor PSV Poortugaal. Eerst voor Dion na een goede pass van Jurek en daarna Jens na een goede voorzet van Batu. Na 8 minuten spelen was er een aanval van Smitshoek. Oud Poortugaal speler Sem gaf een goede pass op de spits die zijn schot tegen de paal schoot. Willem kon de bal daarna tot corner verwerken. Uit die corner werd de bal goed ingekopt maar door dezelfde Willem uit de bovenhoek weg gekopt. Na 17 minuten werd Jurek aan de rechterkant bediend. Hij gaf de bal goed voor naar Dion maar voordat hij kon schieten werd de bal door een verdediger geblockt.

Kopbal door Jens
Na de rust was er direct een kans voor Smitshoek. De bal kwam bij wederom bij Sem die zijn tegenstander uitkapte. Het schot dat volgde werd gestopt door keeper Maxim.
Na 6 minuten een corner voor PSV. De bal werd goed voorgegeven maar bleef in de kluts liggen, maar Jens was er snel bij om de bal binnen te schieten: 1-0! Na 11 minuten weer een aanval van Smitshoek. Een steekbal door het centrum waardoor de spits kon scoren. Het doelpunt werd afgekeur vanwege buitenspel. Er was wat twijfel of dit daadwerkelijk zo was, maar uiteindelijk beslist de scheidsrechter. Na 15 minuten weer een aanval van Smitshoek. Weer een een steekbal door het centrum. De bal werd op het doel geschoten maar een uitstekende redding van Maxim voorkwam een doelpunt. Twee minuten later maakte de verdediging van PSV een fout waardoor Smitshoek leek te gaan scoren maar Willem bracht redding op de lijn. Een minuut later een corner voor PSV waaruit er een behoorlijk kans ontstond maar geen doelpunt. Na 24 minuten een mooie aanval van PSV. Dylan stuurde over de rechterkant Finn weg die vervolgens de bal uitstekend voor gaf en Jens de bal snoeihard in de kruising kopte 2-0.

Na 28 minuten opnieuw een goal voor Smitshoek, ook deze werd afgekeurd voor buitenspel. Na 31 minuten balverlies op het middenveld door PSV. De bal werd naar de spits gespeeld en die kon de bal langs Maxim schieten 2-1. Verder gebeurde er niets meer en daar was eindelijk de 1e overwinning van onze boys. Kanjers!