psv-poortugaal-jo11-1-victoria-jo11-2-3-1Zaterdag 16 september was voor JO11-1 de laatste bekerwedstrijd in de poule. Spannend, want bij winst zou dit team zeker zijn van de volgende ronde, de vorige 2 wedstrijden waren nl gewonnen.

In een fantastisch geheel nieuwe door Firma Bens Climate Service gesponsorde tenue begonnen we vol zelfvertrouwen aan deze wedstrijd. De 1e aanval was van Victoria maar het schot ging voor langs. Daarna was het PSV wat de klok sloeg. Na 2 minuten aanval PSV. Kevin passt op Renato die er links vandoor ging. Hij gaf de bal voor op Kareem die voor een leeg doel (keeper kon er niet meer bij) zo in kon schieten maar hij maaide over de bal heen. Een minuut later werd een uittrap van de keeper van Victoria onderschept door Kevin die vervolgens een een-tweetje aanging met Kareem maar helaas ging het schot net naast. Na 6 minuten weer een goede aanval PSV. Kevin passt op Kareem die weer naar Kevin en hij naar Renato die vervolgens hard uithaalde en de bal op de paal doen uiteen spatten. Na 9 minuten weer aanval PSV. Bal bij Adinan die op rechts de vrijstaande Kareem zag staan. Deze kreeg de bal maar schoot de bal tegen de keeper aan. Weer een grote kans die er niet in ging. Na 13 minuten een vrije trap voor Victoria op een gevaarlijke plek. Een mooie vrije trap werd goed gestopt door keeper Jerzy die werkelijk daarvoor nog niets te doen heeft gekregen. Een minuut later corner PSV genomen door Kareem. Joey kwam goed voor zijn man maar kopte de bal net naast. Na 18 minuten weer aanval PSV. De bal kwam bij Adinan en die zag Renato vrij staan en passte de bal naar hem. Renato twijfelde geen moment en schoot de bal hard in de touwen en was daar eindelijk de dik verdiende voorsprong 1-0. Val voor rust nog een vrije trap voor Victoria wel van behoorlijke afstand. Maar deze bal werd goed genomen en met 2 vuisten in de lucht stompte Jerzy de bal uitstekend weg. Hij had dus niet veel te doen in de 1e helft maar wat hij moest doen deed hij uitstekend.

rust
Na de rust een fel Victoria die ons direct onder druk zette. Ondanks dat was de 1e kans voor PSV. Na 3 minuten bal bij Adinan die goed voor gaf en Kevin de bal op het doel kon schieten maar in de handen van de keeper. Helaas bleven we in die fase wat slordig spelen. De bal werd zomaar ingeleverd bij Victoria waardoor de linksbuiten door kon gaan op Jerzy die goed uit zijn doel kwam waardoor de linksbuiten moest schieten en dat deed hij ook hard op de paal maar in de rebound zo voor de voeten kwam van de spits die wel binnen schoot en daar was de gelijkmaker 1-1. Maar PSV pakte de draad daarna weer goed op. Na 12 minuten goede aanval PSV over rechts. psv-poortugaal-jo11-1-victoria-jo11-2-3-1-02De bal werd laag voorgegeven waar Renato hem voor zijn verkeerde rechterbeen kreeg. Nam daarom de bal aan, draaide naar zijn goede linkerbeen en haalde verwoestend uit en liet de keeper kansloos 2-1. Daarna was het alleen maar PSV wat in de aanval ging en er nog wat kansen waren voor de derde goal maar die wilde er gewoon niet in. Totdat de laatste minuut aanbrak. Keeper Jerzy had de bal en schoot goed uit naar de vrijstaande Kareem aan de rechterkant. Die ging goed door maar werd uiteindelijk door een tegenstander tot corner verwerkt. Deze werd genomen door Kareem die de bal laag voorgaf en door Wessel werd binnen geschoten 3-1. Daarop volgde direct het eindsignaal en zijn de mannen van JO11-1 met 3 overwinningen, 13 doelpunten voor en 3 tegen winnaar van de bekerpoule wedstrijden en door naar de volgende ronde.

Sponsortenues
Een fantastische prestatie en onze dank gaat verder uit naar Aad en Esther (de ouders van Kevin) die voor een prachtig nieuwe gesponsorde tenue hebben gezorgd waar we trots op kunnen zijn. Volgende week de 1e competitie wedstrijd uit bij Maense.