Zaterdag 15 april 2017, 09:30 uur stond de wedstrijd PSV Poortugaal – ’s-Gravendeel gepland. In de voorgaande weken was er vanalles gebeurd. Het begon met een wedstrijd uit bij Maense. Deze vereniging stond op dat moment nog op kansen voor het kampioenschap, daar gingen ze ook vol voor. Deze wedstrijd werd helaas nipt verloren, maar de mannen hadden gestreden als leeuwen. Daarna waren er buiten ons nog twee teams (Maense en BZC Zuiderpark) die theoretisch kans konden maken op het het kampioenschap, maar PSV Poortugaal stond nog steeds bovenaan. Maense verloor wedstrijden in de daarop volgende weken en vielen af om het meedoen voor het kampioenschap, BZC Zuiderderpark was een taaie en bleef ons goed op de voet volgen. Maar wij hadden alles in eigen hand, een hele simpele opdracht voor het team en de technische staf: blijven winnen.

Het speeltype werd de laatste wedstrijden veranderd: wij zetten druk, wij bepalen hoe er gevoetbald wordt en wij laten in het veld zien wie er bovenaan staat. Wij bleven onze opdracht, winnen, uitvoeren. Dit resulteerde vorige week in een theoretisch kampioenschap op doelsaldo. BZC Zuiderpark kon nog gelijk komen op punten maar wij hadden nog een doelsaldo van + 30. Maar kampioen worden op doelpunten is echt minder leuk als duidelijk op punten.

Aan alles was gedacht
In de aanloop naar vandaag was het in de groepsapp van de ouders een drukte van jewelste.
De rookmachine van Hans Klok, Rookpotten uit het Feyenoord stadion, confetti knallers van clown Bassie, champagne van Moët, wedstrijd aanplakbiljet, een fotograaf en nog veel meer werd uit de kast getrokken.
Niets werd aan het toeval overgelaten.

Zaterdagmorgen 09:00 uur, de jongens mochten vandaag in kleedkamer 1 en spelen op veld 1. In de kleedkamer merkte we toch wel enige spanning bij de mannen, lekker druk bezig zijn met andere dingen als voetbal, lekker wiebelen enz. Eerst werdt de opstelling door de trainster verteld en de trainer vertelde hoe bijzonder het is als je kampioen KAN worden. Ook werd de jongens verteld nu zeker nog niet met het kampioenschap bezig te zijn maar met de wedstrijd.

De wedstrijd kan beginnen
De meiden waren groot en fysiek sterk. Onze jongens hebben altijd moeite met het spelen tegen meisjes. Daarom moest er geprobeerd worden om voetballen alsof je ook tegens jongens speelt. De tweede opdracht was gelijk druk zetten! De trainer zegt altijd ‘je moet ze verrassen en overrompelen’, dat ze denken : ‘wat gebeurt hier nou?’.

Dit werd gelijk vanaf de aftrap goed uitgevoerd en resulteerde in een snelle corner, deze corner werd uiteindelijk door een speler van ’s-Gravendeel in eigen doel geschoten. Nu het koppie erbij houden terwijl de tribune aardig vol was gelopen (zovee mensen zitten er niet eens als ik met het eerste moet voetballen:-))

De 2-0 volgde redelijk snel en in de eerste helft viel ook de verdiende 3-0 nog. Er waren voldoende kansen om te zorgen dat we met een grotere uitslag zouden mogen gaan rusten maar dat lukt mogelijk door de spanning vandaag niet.
In de rust duidelijk aangegeven dat we er nog niet waren. Dus ook de tweede helft was de opdracht druk zetten (deze manier van voetballen vergt veel inzet en conditie trouwens ouders) en vooruit voetballen en zorgen dat we achter niet 1 op 1 komen te staan.In de loop van de tweede helft kwamen er een aantal kansen voor ’s-Gravendeel maar die wisten deze niet om te zetten naar doelpunten. Wij daarin tegen maakten de 4-0, 5-0, 6-0 en 7-0, daarna volgde het laatste fluitsignaal en PSV POORTUGAAL J013-5 WAS KAMPIOEN.

Wat een ontlading bij de jongens, de trainers/vlagger en de familie en vrienden rondom het veld. Confetti vloog door lucht en de champagne spoot door de lucht! (mocht uw kind een slokje op hebben komt dit door mij, ik dacht dat het kinderchampagne was :-)). Het kampioenschap werd gevierd met een sprong in de sloot, douchen met kleren aan, harde muziek, patat, kampioen t-shirts en een mooie kampioensschaal.

Deze jongens hebben met zijn allen gestreden voor het kampioenschap! Het mooie aan dit team is dat er heel veel verschil op alle vlakken aanwezig is, maar wij het afgelopen seizoen geen enkel negatief woord vernomen van wie dan ook! Iedereen werd geaccepteerd, TOP! Nu het seizoen goed afsluiten met nog 1 winstwedstrijd in de competitie, leuke toernooien en afsluitend de gezamenlijke BBQ. Mannen het was mij een waar genoegen dat ik halverwege het seizoen bij jullie ben aangesloten als trainer.

Een trotse ouder, supporter en trainer van PSV Poortugaal J013-5

(Tekst: Ronald | Fotografie: Johan Meijboom)