Zaterdag 10 juni was het dan zover: de belangrijke FINALEwedstrijd tegen SHO 017-1. Om 10.00 vertrok de bus klaar om selectie, ouders en supporters naar Klaaswaal te brengen. De wedstrijd zou immers worden gespeeld op neutraal terrein!

De wedstrijd begon wat nerveus met twee afwachtende teams. Maar al snel kwam Poortugaal steeds beter in de wedstrijd. SHO maakte hands en de scheidsrechter legde de bal op de penaltystip. Koelbloedig joeg Jordy Fonville de 0-1 tegen de touwen. Direct ontstonden er meer goede kansen. Jammer genoeg resulteerde dit niet in een tweede doelpunt.

Tweede helft
Strijdlustig kwam PSV Poortugaal uit de kleedkamer. Deze klus moest worden geklaard! Binnen één minuut maakt Rick Nieuwveld de tweede treffer: 0-2! SHO was hierdoor volledig van de kaart en raakte geïrriteerd. Dit resulteerde in diverse gele en uiteindelijk twee rode kaarten. Toen kwam Dinant Heezen voor de goal, bedacht zich geen second en maakte de 0-3… de wedstrijd was beslist! JO17 kreeg nog diverse kansen, maar het maakte allemaal niet meer uit: de promotie was voor geel/zwart!

Hoofdklasse
PSV Poortugaal 017-1 was vandaag niet te stoppen en heeft verdiend de wedstrijd gewonnen na een zinderende nacompetitie. Ook volgend jaar speelt JO17-1 weer in de hoofdklasse. Een fantastische prestatie van de spelers en staf.

Trainer Peter Boekholt: ‘Ik wil spelers, assistenten en supporters (wat waren er veel aanwezig!) bedanken voor deze mooie afsluiting van het seizoen. Ik ben trots op het team. Ook wil ik de club hierbij feliciteren met het 90 jaar bestaan. Deze prestatie van 017-1 is dan natuurlijk een mooi cadeau voor de club.  Bedankt allemaal 👍🏻⚽!’

Daarna barstte het feest natuurlijk los! Super gedaan mannen!