Het Pinksterweekend was dit jaar extra speciaal voor de spelers van de JO15 selectie. Op de agenda stond een tripje naar een internationaal toernooi in Bensheim, Duitsland!

Op vrijdag verzamelden de PSV’ers bij Kwalitaria Nieuwveld. Alle spelers kregen een patatje en een lekker drankje van Patrick en zijn team. De hele kwalitaria zat stampensvol en er werd vrolijk gepraat en gelachen. Toen gaf Tamer het teken dat we konden vertrekken. Onderweg was er behoorlijk wat oponthoud. Hierdoor kwamen we erg laat in de jeugdherberg. Na wat onduidelijkheid bleek dat het niet meer mogelijk was om hier te eten. Dus trok de stoet naar de nabij gelegen pizzeria. Het bediendend personeel dat dacht dat de avond erop zou zitten schrok duidelijk toen onze groep van ruim 40 man het restaurant binnen stapte om nog even wat te eten. Met een overtuigend ‘no problem’ nam Patrick Nieuwveld de bestelling op en even later zat iedereen lekker te eten.

Zaterdag
Zaterdag moesten we vroeg opstaan. Vanaf de jeugdherberg in Heidelberg, moest nog ongeveer een half uur worden gereden naar het Euro Sportring toernooi in Bensheim. De eerste wedstrijd was tegen AFC IJburg. Deze wist PSV te winnen met een overtuigende 3-0. De tweede wedstrijd tegen BBC werd gewonnen met 4-0, onder andere door een buitengewoon mooi lob van Kay. PSV was in een winning mood. De lunch met lekkere broodjes werd verzorgd door Patrick Nieuwveld. Ook de derde wedstrijd Phoenix Mannheim werd succesvol met 3-0 afgesloten. De club uit Poortugaal was door naar de winnaarspoule.

Na terugkomst in de jeugdherberg gingen de jongens naar het zwembad. Na het eten was er een voetbalquiz.

Zondag de winnaarspoule
Na het ontbijt zondagochtend vertrokken we wederom naar Bensheim voor de winnaarsronde. De loting bepaalde dat we in de kwartfinale wederom tegen BBC moesten spelen. Onze jongens speelden uitstekend en wonnen met 1-0 door een goal van Hakim. PSV was nu niet meer te stoppen! De halve finale was tegen DVS. PSV speelde goed, er kwamen kansen maar helaas werd er niet gescoord. Dus moest er worden beslist met strafschoppen. Ondanks een redding van Maxim verloren we met 7-6. Jammer, maar het blijft een loterij!

De strijd om de 3e plaats ging tegen Heerenveen. Wederom was PSV de betere en ook deze wedstrijd werd gewonnen.

Conclusie: sterk gevoetbald, geen tegengoals, teamspirit en ff pech bij de penalties: toch een mooie derde plaats op dit internationale toernooi.

Voor het avondeten hadden we gereserveerd in ons vaste Italiaanse restaurant. Met een brede glimlach werden we ontvangen en er werd lekker gegeten (gesponsord door Richard). Na het eten had Peter Boekholt een leuke speech met een woordje en een medaille voor elke speler. Toen ging de muziek hard en werd het een vrolijke boel. Zelfs de Italianen deden mee!

Maandagochtend zat het er op en ging de reis weer huiswaarts. Superleuk weekend met een goed voetballend team. Tamer, Peter, Patrick, Dave, Marco, de ouders en spelers… bedankt voor dit topweekend!